EN
Back

Playtech's HR Director: Importance of Employees' Mental Wellbeing Is On the Rise

14 February 2020
Share this article:
"Julgen öelda, et Playtech on hea töötajakogemuse loomises Eestis üks suunanäitajatest. Seda kinnitab asjaolu, et meie töötajad on erakordselt lojaalsed – üle 26 protsendi töötajatest on Playtechis töötanud juba vähemalt 10 aastat."  

On February 14th, 2019, Personaliuudised published an article about how Playtech motivates its employees and takes care of their mental wellbeing. Our HR Director Triin Sikkal also spoke about the situation of labour market in Estonia and how it affects us. 

Read the published article here (in Estonian):  

Playtechi personalidirektor: töötajate vaimne tervis muutub üha olulisemaks

Aina rohkem ettevõtteid pöörab tähelepanu töötajate vaimsele tervisele. Üks tööandja, kes on töötajate vaimse heaolu fookusesse võtnud, on Playtech Estonia. Ettevõtte personalidirektor rääkis laiemalt sellest, kuidas töötajaid motiveeritakse ja mil viisil tööjõukriis neid mõjutab.

Playtech Estonia personalidirektor Triin Sikkal. 

Rõhk töötajakogemusel

Tööandjana on Playtechile oluline, et iga töötaja, kes ettevõttes alustab, saaks siit algusest peale suurepärase töötajakogemuse. Julgen öelda, et Playtech on hea töötajakogemuse loomises Eestis üks suunanäitajatest. Seda kinnitab ka asjaolu, et meie töötajad on erakordselt lojaalsed – üle 26 protsendi töötajatest on Playtechis töötanud juba vähemalt 10 aastat, mis on muutlikul IT-maastikul hea saavutus.

Olles rohkem kui 600 töötajaga rahvusvaheline ja Eesti üks suuremaid IT-ettevõtteid, saame pakkuda töötajatele suurel hulgal arengu- ja eneseteostusvõimalusi – meil on ainuüksi Eestis rohkem kui 150 erinevat töörolli, kellelt õppida ja kuhu areneda. Meie ärivaldkond on juba olemuselt nii innovaatiline ja dünaamiline, et uusi väljakutseid ja globaalse haardega projekte tuleb lõputult ning igaühel on võimalus leida oma.

Kui töötaja tunneb, et enda roll saab juba liiga igapäevaseks, julgustame ettevõttesiseseid liikumisi – kas teise rolli, tiimi, osakonda või kasvõi teise riiki. Igal aastal on meil Eestis sadakond sisemist liikumist ja edutamist. Kõnekas on ehk ka fakt, et vähemalt neli viiest juhtist on kasvanud meie enda töötajate seast. Lisaks on meil välja tuua mitmeid näiteid, kus praktikale või juunior-positsioonile tööle tulnud inimesest on kasvanud äriüksuse juht – karjäärilennu tegemiseks ei ole tarvis iga kolme aasta tagant tööandjat vahetada.

Vaimne ja füüsiline tervis au sees

Playtechi töötajate seas on väga hinnas aktiivne elustiil ja selle toetamiseks on meil juba üle kümne aasta oma spordiürituste sari Playthlon, mille eesmärk on julgustada töötajaid ühiselt proovima erinevaid spordialasid alates SUP-laudadest kuni jääkeegli või vehklemiseni. Lisaks käivad aasta ringi koos erinevad spordigrupid pallimängudest kuni jooksmise ja discgolf’ini, mis on töötajatele tasuta.

Tervisekuu lõpuürituse raames demonstreeris tuntud slackliner Tauri Vahesaar Playtechi Tartu kontori korruste vahele tõmmatud lindil oma oskusi. 

Viimastel aastatel oleme aga aina enam fookusesse võtnud just töötajate vaimse tervise – eeldame töötajatelt kõrget tööalast panust, ent soovime samas, et meie inimesed oleksid varustatud vajaliku oskusteabega, et hoida ka oma vaimset tasakaalu ja stressirohketes olukordades toime tulla.

Alustasime tervisekuudega, nagu paljudes teisteski ettevõtetes, ent peagi sai selgeks, et terviseteemadele ei saa keskenduda ainult ühel kuul aastas. Nii korraldame juba kolmandat aastat majasisest vaimse tervise programmi, mille raames annavad eksperdid loenguid ja juhendavad töötubasid mindfulness’i ja vaimse tasakaalu teemadel.

Käsitlusel on olnud teemad alates peavalust, une kvaliteedist ja emotsioonisöömisest kuni läbipõlemise, suhete hoidmise ja emotsionaalse tasakaaluni. Töötoad on alati täis ja kõnetavate teemade leidmiseks küsime ka töötajatelt endalt sisendit. Lisaks on meil alates eelmise aasta kevadest tööandja kulul kättesaadav personaalne psühholoogiteenus, mida pakuvad ettevõtte partnerid.

Ülemiste ärilinnakus asuva Playtechi Tallinna kontori 3. sünnipäeval tegi kaasahaaravaid mustkunstitrikke Meelis Kubo. Foto: Vitali Poznjakov
Et meie töötajate keha ja meel püsiks tervena, on meil Eestis välja töötatud ka motivatsiooniprogramm, mida kutsume Kalade programmiks. Kuna hindame töötajate pikaaegset panust, siis on motivatsioonipakett progresseeruv – mida pikem on töötaja staaž, seda kõrgem n-ö kalatase ja seda suurem hulk hüvesid talle osaks saab. Viimaste hulka kuuluvad näiteks personaalne fond sporti, tervisesse ja meelelahutusse investeerimiseks, reisitšekid ja lisapuhkusepäevad.

Ergutame töötajate initsiatiivi

Kolmas oluline fookus on Playtechi ainulaadne kogukonnatunne. Seda loome heategevus- ja ühisürituste kaudu, aga ennekõike töötajate initsiatiivist alguse saanud projektide toetamise kaudu, et tiimitunnetuse kasvatamiseks rohkelt võimalusi luua.

Mõned näited töötajate initsiatiivist on nende eestvedamisel alguse saanud Playthloni sari, spordigruppide tegevus ja heategevuslikud ettevõtmised. Viimaste aastate parimad töötajate veetud heategevusprojektid on näiteks Playtechi kontoris juba kolmandat aastat toimuv Kontorimaraton ja Playtechi tiimi osalemine ultratriatleet Rait Ratasepa väljakutses läbida tiimina 40 täispikka triatloni, mille tulemusena annetasime Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidule 2750 eurot.

Olulisim on väärtuspakkumine

Praegune tööjõuturu olukord on väljakutsuv – tööturul on vähe häid IT-spetsialiste, kes oleksid kergekäeliselt valmis kaaluma töökohavahetust, sest IT-inimesi hoitakse kõikjal hästi. Kindlasti paneb see meid veel rohkem läbi mõtlema oma väärtuspakkumist – millised on meie trumbid tööandjana, mille olemasolu kinnitavad ka meie oma töötajad.

Samuti annab praegune tööturuseis ainest, et mõelda läbi, kuidas hoida ihaldusväärse tööandja kuvandit – mitte ainult seda, milline võiks olla koduleht ja reklaamsõnumid tööandjana, vaid kuidas kasvatada veelgi juhtimiskvaliteeti, toetada organisatsioonikultuuri või milline nägu luua sotsiaalse vastutuse tegevusele. Professionaalidena võtame olukorda kui põnevat väljakutset, mis viib kogu personalivaldkonna arengut edasi.

Igale töötajale, kellel saab ettevõttes täis 10 aastat, kingib Playtech reisikohvri ja reisitšeki.